Termeni si Conditii

1. Definitii si termeni

Elareducere.ro” - este denumirea comerciala a ELAREDUCERE SRL, inregistrata in Registrul Comertului sub numarul de inmatriculare J21/249/2017, Cod Unic de Inregistrare RO 37545384, telefon de contact 0370509622 si adresa de e-mail contact@elareducere.ro care actioneaza ca intermediar intre Vanzator si Cumparator.
''Site'' - magazinul online gazduit la adresa web www.elareducere.ro administrat de Elareducere.ro.
Vanzator sau Partener” – entitatea terta Elareducere.ro care furnizeaza produse sau servicii la preturi promotionale prin intermediul Site-ului.
Client, Utilizator sau Cumparator” – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la Site, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Elareducere.ro (electronic, telefonic, etc) care utilizeaza Site-ul cu scopul de a finaliza o comanda in unul din modurile mentionate in prezentul document;
Oferte Partener” sau “Produse” – prin intermediul siteului sunt oferite spre vanzare Cumparatorilor produse de natura diversa care urmeaza a fi furnizate de catre Partener direct Cumparatorului.
Comanda” – un document electronic ce este completat de Cumparator, in formatul disponibil pe Site, si care intervine ca forma de comunicare intre Elareducere.ro si Cumparator.
Contract” – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului prin intermediul Elareducere.ro.
Comunicari Comerciale”– orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la Produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii.


2. Documente contractuale

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Elareducere.ro isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, Elareducere.ro sau Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comanda. Daca se modifica cantitatea de Produse din Comanda, Vanzatorul sau Elareducere.ro va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia la efectuarea Comenzii.
2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Elareducere.ro, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.
2.5. Informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator prin intermediul Site-ului vor sta la baza Contractului.


3. Vanzarea online

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.
3.2. Pentru motive justificate Elareducere.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii, confirmarii sau livrarii unei Comenzi, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site sau in relatia cu colaboratorii/Partenerii Elareducere SRL, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel atat pe Elareducere.ro cat si colaboratorii/Partenerii Elareducere SRL. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul poate contacta Elareducere.ro la e-mail: contact@elareducere.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus-mentionate.
3.3. Comunicarea cu Elareducere.ro se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site.
3.4. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Elareducere.ro isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
3.5. Elareducere.ro poate publica pe Site informatii despre preturile promotionale stabilite si Produsele oferite de Parteneri care pot fi limitate ca, cantitate sau perioada promotionala.
3.6. Orice interactiune intre Elareducere.ro, Client si Partener va fi supusa acestor Termeni si Conditii.
3.7. Toate tarifele aferente Produselor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ taxele aplicabile.
3.8. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe Site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Elareducere.ro, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare de catre Vanzatorul acestora.


4. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala


4.1. Continutul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini, prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Elareducere.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).  Sunt exceptate fotografiile si specificatiile produselor pe care Partenerii le comercializeaza pe site. Partenerul garantează corectitudinea datelor introduse, autenticitatea fotografiilor si a continutului postat prin utilizarea Contului de Administrare și isi asuma responsabilitatea conformitatii datelor cu realitatea, Partenerul fiind unicul responsabil de continutul informatiilor si fotografiilor care vor fi publicate pe Site.

Www.elareducere.ro nu verifică conțintul informatiilor introduse de către Partener sau orice alt terț imputernicit de acesta in Contul de Administrare și in consecință nu poate fi făcut responsabil in nici un caz pentru acest conținut.

4.2. Este interzisa orice utilizare a continutului prezentat pe Site in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentele.


5. Comanda

5.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin completarea formularului de comanda. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului/Serviciului.
5.2. O Comanda pentru care s-a oferit numar de inregistrare nu este neaparat confirmata. Comanda neconfirmata telefonic sau pe email contact@elareducere.ro nu presupune rezervarea Produsului. In cazul in care Clientul nu raspunde la telefon pentru a confirma comanda, Partenerul poate sa anuleze acea Comanda fara sa fie raspunzator in vreun fel si fara sa fie nevoit sa ofere daune Clientului.
5.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca: (i) toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii si (ii) Elareducere.ro sau Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
5.4. Confirmarea Comenzii de catre Partener se face doar daca:

   a. Datele Clientului sunt complete si corecte;
   b. Produsele din comanda Clientului sunt disponibile;
   c. Nu exista erori in sistem care ar putea genera preturi gresite (ex.: valoare a pretului zero/Lei)

5.5. Inregistrarea Comenzii primita de catre Client automat, nu creeaza obligatii contractuale si nu este o confirmare a faptului ca Produsele sunt pe stoc. Comanda plasata on-line de catre Client, va fi considerata valida numai dupa confirmarea acesteia de catre Partener si va fi urmata de o Proforma.
5.6. Emiterea facturii fiscale de catre Partener, ca urmare a confirmarii Comenzii marcheaza momentul incheierii contractului de Vanzare -Cumparare.


6. Returnarea produselor

6.1. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in cazul in care datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.
6.2. Partenerul care va emite factura va fi responsabil atat pentru retur cat si pentru rambursarea sumelor catre Client conform prevederilor OUG 34/2014 care reglementeaza drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative ("OUG 34/2014”).
6.3. Cumparatorul, persoana fizica, are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Produs sau sa renunte la un Serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, de la primirea Produsului (in conditiile stipulate de OUG34/2014), fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare prin tranmsiterea unei notificari la adresa de email: contact@elareducere.ro, rămânând în sarcina Clientului să achite doar transportul la returnare (art 59²(2)). In cazul in care au trecut cele 14 zile de la primirea coletului, produsele intra sub incidenta garantiei oferite de Partener.
6.4. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste la adresa Politica de Retur
6.5. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul/Partenerul va rambursa doar contravaloarea Produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului/Elareducere.ro de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.
6.6. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Produsele (se va lua data cea mai recenta).
6.7. Produsele achizitionate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate catre Cumparator, sa contina toate actele insotitoare, sa aiba etichetele intacte, sa fie in ambalajul original si fara urme de purtare/ utilizare. Produsele returnate trebuie sa fie impachetate corespunzator si neaparat in alta cutie sau alt ambalaj pentru a nu prezenta nici o urma in urma impachetarii si pentru a nu fi deteriorate in urma transportului.
6.8. Daca Produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, Produsul este deteriorat), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Produsului in stadiul initial, dupa caz, sau pentru a acoperi diferenta de pret


7. Produse / Servicii pentru care nu se asigura dreptul de retragere

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:
7.1.1. Furnizarea de Produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid, cum ar fi: produse de lenjerie intima, ciorapi, produse cosmetice desigilate, costume de baie, produse alimentare sau produse consumabile cum ar fi acumulatori, cartus imprimanta, etc.
7.1.2. Furnizarea de Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sanataţii sau din motive de igiena şi care au fost desigilate de Cumparator, sau produse personalizate;
7.1.3. Furnizarea de Produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
7.1.4. Furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare.
7.1.5. Contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunoştinţa de faptul ca işi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

7.1.6. Produsele achizitionate de persoane juridice.
8. Confidentialitate

8.1. Elareducere.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document sau Politica de Confidentialitate.
8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Elareducere.ro.


9. Comunicari comerciale

9.1. Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Elareducere.ro pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:
9.1.2. prin modificarea setarilor din Cont la sectiunea “Abonarile mele”;
9.1.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Elareducere.ro; sau
9.1.4. prin contactarea Elareducere.ro.
9.2. In urma achizitionarii unui Produs sau Serviciu, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la sugestii de Produse sau Servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu Produsul sau Serviciul achizitionat.
9.3. Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate la punctul 9 prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Elareducere.ro sau prin contactarea Elareducere.ro in acest sens.
9.4. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Produse si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terti si nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea Elareducere.ro.


10. Facturare - Plata

10.1. Preturile Produselor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.Elareducere.ro includ taxele aplicabile conform legislatiei in vigoare.
10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Produse si/sau Servicii vandute de prin intermediul site-ului Elareducere.ro, in format electronic la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau direct in coletul in care va transmite Comanda.
10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

10.5. Poate exista comanda care nu poate fi livrata in un colet deoarece dimensiunile produsului nu permit expedierea. Pentru aceasta situatie se vor trimite mai multe colete care vor fi tarifate conform sectiunii Livrare. Clientul va fi informat inainte de a se trimite coletele si va primi email cu noile taxe aplicabile in acest caz.


11. Livrarea si Receptia produselor

11.1. Conditiile de livrare a Produselor si Serviciilor vandute prin intermediul Elareducere.ro le ragasesti in sectiunea Livrare.
11.2. Produsele sunt puse la dispozitie de mai multi Parteneri/Furnizori si este posibil ca timpul de livrare al fiecarui Produs sa varieze. Livrarea se poate efectua in termen de 1 - 3 zile lucratoare de la data confirmarii comenzii, in cazul in care nu exista situatii care nu depind de elareducere.ro, de Parteneri sau de Curier, care ar putea genera intarzieri in livrare.
11.3. Daca un Client poate comanda produse de la Parteneri diferiti va plati taxa de curier pentru fiecare furnizor partener deoarece sunt considerate colete diferite si pot avea si termene de livrare diferite. Taxa de transport este 14.90 Lei pentru coletele a caror greutate este intre 0.01-7 kg. Coletele care au greutate mai mare de 7 kg vor fi tarifate cu 1 leu/kg aditional. La calcularea greutătii taxabile a coletului se va lua în considerare greutatea cea mai mare dintre greutatea gravimetrică (determinată prin cântărirea efectivă) şi greutatea volumetrică (greutatea volumetrică = lungime x lătime x înăltime în cm / 6000) rezultată în Kg.

Pretul transportului poate varia usor si in functie de indexul de combustibil.
Pretul de baza pentru calcul este stabilit la suma de 5.628 lei / litru. In primele 3 zile ale fiecarei luni, Cargus va calcula pretul mediu al motorinei conform site-ului www.peco-online.ro corespunzator lunii anterioare (“Pret Mediu Lunar”) si il va publica pe website-ul www.cargus.ro.
11.4. Greutatea taxabila a fiecarei piese nu poate sa depaseasa 31 kg. Pentru evitarea oricarui dubiu, greutatea taxabila a expedierii nu poate depasi 31 kgx15 piese=465 kg. Lungimea maxima a unei laturi a fiecarei piese nu trebuie sa depaseasca 175 cm. Suma dimensiunilor (L+l+h) fiecarei piese nu trebuie sa depaseasca 240 cm.

11.5. Expedierea poate fi formata din 1 pana la maxim 15 trimiteri postale (colete multipiece). Daca se transmit mai multe piese cu destinatar unic (expediere multipla) va fi considerata ca piesa principala in vederea tarifarii piesa avand greutatea taxabila cea mai mare, iar restul coletelor vor fi tarifate cu 10 lei.

Tarifele contin TVA si sunt exprimate in RON.


11.6 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
11.7. Vanzatorul va efectua livrarea Produselor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.
11.8. Receptionarea Produselor se va face in momentul in care curierul va inmana coletul iar clientul, prin semnarea actelor de receptie, este de acord ca a primit Produsele solicitate pe Site-ul Elareducere.ro in conditii bune si in integralitatea lor.


12. Garantii

12.1. Toate Produsele comercializate pe site-ul Elareducere.ro, cu exceptia Produselor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor/Vanzatorului. Produsele sunt noi (exceptie Produsele resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
12.2. Cumparatorul va primi la livrare pentru fiecare Produs care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia Produselor achizitionate prin intermediul Elareducere.ro de la Parteneri este asigurata de catre service-ul autorizat mentionat pe certificatul de garantie aferent Produsului sau de catre Vanzator.
12.3. Lipsa certificatului de garantie al Produsului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia Produsului pe adresa contact@elareducere.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.


13. Transferul proprietatii produselor

13.1. Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).


14. Raspundere

14.1. Atat Partenerul cat si Elareducere.ro nu vor fi raspunzatori si nu vor fi nevoiti sa acorde daune de nici un fel Clientului in cazul in care stocul produsului cumparat a fost epuizat inainte sa fie actualizat pe Site. Prin urmare, o Comanda inregistrata telefonic sau pe www.elareducere.ro nu creaza obligatii Partenerului si nici Site-ului www.elareducere.ro in cazul in care stocul Produsului a fost epuizat sau in cazul in care Clientul nu confirma Comanda. In oricare situatie doar Partenerul este responsabil de existenta pe stoc a Produselor pe care le uploadeaza pe Site, astfel ca Elareducere.ro este abslovita de orice raspunderea cu privire la aceasta chestiune.
14.2. Elareducere.ro si Vanzatorul/Partenerul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
14.3. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
14.4. Prin crearea Contului de Utilizator si/sau plasarea Comenzilor sau Partener si uploadarea Produselor, Cumparatorul, respectiv Partenerul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului.
14.5. Elareducere.ro isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale.

Documentul este opozabil Partenerilor/Clientilor/Utilizatorilor/Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe Site versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.


15. Prelucrarea datelor cu caracter personal

15.1. Va rugam sa parcurgeti  Prelucrarea datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.


16. Folosirea Cookie-urilor

16.1. Elareducere.ro utilizeaza cookies conform Politica de utilizare a Cookie-uri care face parte din prezentul Document.


17. Forța majora

17.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
17.2. Daca in termen de 5 (cinci) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.


18. Legea aplicabila – Jurisdictia


18.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Elareducere.ro si Vanzator si Utilizatori/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Slobozia, Judetul Ialomita.

Acest site folosește cookie-uri și alte tehnologii similare, pentru functionarea site-ului, pentru analiza traficului, dar și cu scop publicitar. Navigând în continuare, acceptați cookie-urile. Mai multe detalii: Politica de Cookies

Setări cookie-uri